Cine se teme de noul iPhone 11 Pro?

92

De ce ne-am teme de noul iPhone 11 Pro? Modelul e nou, în şase culori, o baterie care promite să reziste mai mult şi, bineînţeles o cameră mai bună. De fapt, nu doar o cameră, ci trei, aspect care i-a terifiaza oamenii. Motivul? Tripofobia.

Deşi tripofobia nu prea se găseşte în manuale, o simpla căutare pe internet va arata că există mulţi indivizi (aproximativ 16% din populaţie) care suferă de această fobie. Există chiar şi un site, trypophobia.com, care explică problema astfel: „Ai devenit vreodată anxios când ai văzut o gaură pe drum sau când cineva aduce aproape de tine o brânză cu găuri? Dacă da, atunci suferi de tripofobia”.

Atunci cand compania a lansat primele imagini cu noul telefon care deţine un sistem de trei camere imediat ce imaginile au început să circule în mediul online, mulţi utilizatori au mărturisit că noul model de iPhone le-a declanşat tripofobia, Aceasta se manifesta ca teama de obiecte sau imagini cu găuri.

Fobia este suficient de intensă încât să provoace simptome de dureri şi să-i facă pe indivizi să se ferească de aceste imagini sau obiecte. Deşi oficial nu este recunoscut ca un diagnostic medical sau listat in DSMV, termenul circulă pe Internet încă din 2009. Majoritatea indivizilor care suferă de tripofobie se confruntă mai degrabă cu dispreţ decât frica de a privi obiecte sau imagini cu găuri.Medicii spun că, în general, fobiile sunt tratate cu ajutorul terapiilor prin expunerea treptată a individului la elementul care-i produce frica, astfel încât să se desensibilizeze.