Romania – Norvegia o miza uriasa

179

România – Norvegia, meci decisiv pentru calificarea la EURO 2020, se va juca marți seară pe Arena Națională și va fi transmis în direct de PRO TV.

Naționala României a fost sancționată din cauza suporterilor de la meciul cu Spania. Din acest motiv UEFA a limitat accesul suporterilor adulti in tribunele stadionului. Sunt acceptați doar copiii cu vârste de până la 14 ani. România ar putea stabili un record mondial la medicul cu Norvegiei, dacă în tribune vor fi 30.000 de suporteri copii.

Recordul all-time de spectatori la o partidă organizată de UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000 de fani. Recordul datează de luna trecută, la partida dintre Partizan Belgrad si  AZ Alkmaar din Europa League, unde au asistat ca spectatori 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

Potrivit FRF, la ora jocului România – Norvegia pe Naţional Arena vor fi peste 30.000 copii.

Selecționerul României, Cosmin Contra, a declarat într-o conferință de presă: „Norvegia a făcut un meci foarte bun împotriva Spaniei, nu m-a surprins rezultatul de egalitate. Cred că este un rezultat meritat al lor. Mâine mă aştept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere. Speram să facem un meci foarte bun, ne-am antrenat foarte bine, am încredere în jucătorii mei. Echipa Norvegia este puternică, atât fizic, cât şi pe fază de atac.”

„Niciunul dintre cei trei adversari cu care mai avem de jucat în această grupa nu este unul uşor. La niciun meci nu transmit jucătorilor mei să joace la egal. Accidentările din Feroe ne-au dat puţin planurile peste cap. Jucătorii care au venit de urgenţă s-au antrenat foarte bine şi am mare încredere în ei. În principiu, m-am hotărât asupra cuplului de fundaşi centrali, dar totul depinde de ultimul antrenament. Şi Toşca este o variantă de fundaş central pentru că joacă acest post la echipa lui de club”, a adăugat acesta

Până acum, România a jucat de 12 ori contra reprezentativei Norvegiei, dar, dintre acestea, doar 5 întâlniri au fost oficiale. In total România a câştigat 4 partide, norvegienii s-au impus de 2 ori, iar 6 dispute s-au terminat la egalitate. Din cele 5 meciuri oficiale, “tricolorii” au câştigat 1 meci, au pierdut 1 partidă şi au obţinut 3 remize.