Adevarul despre varsta potrivita pentru casatorie

1060

In ultimul timp casatoria a ajuns sa devina un subiect tabu, deoarece traim in epoca modernismului, iar conceptia noilor generatii de adulti cu privire la mariaj nu este tocmai una plina de speranta. Insa, cu totii ne-am intrebat cel putin o data sau i-am intrebat pe ceilalti la ce varsta ar fi totusi ideal sa ne casatorim.

Legat de aceasta intrebare raspunsurile pot fi numeroase, deoarece fiecare punct de vedere este elaborat in mod subiectiv, iar in cele din urma timpul este cel care ne clarifica acest gen de nelamuriri.

Ideea generala este ca nu exista un cod precum Legile lui Murphy unde este scrisa varsta potrivita pentru casatorie. Daca aruncam o privire in anturajul nostru sau facem un research pe internet, vom gasi cupluri care s-au casatorit la o varsta foarte frageda si cupluri care s-au casatorit undeva la varsta a doua. Aceste exemple ne arata concret ca nu este necesar sa ne impunem o anumita varsta sau in cel mai rau caz sa ne fie impusa una.

Astfel, adevarul suna cam asa: varsta potrivita pentru casatorie este atunci cand ai gasit persoana potrivita si sunteti pregatiti amandoi sa va uniti destinele.

Acest lucru se poate intampla chiar la varsta de 20 de ani, daca ti-ai cunoscut aleasa sau alesul in adolescenta si de atunci sunteti de nedespartit. In aceasi timp se poate intampla si la varsta de 40 de ani dupa ce ai avut parte de cateva relatii esuate, iar atunci cand ti-ai pierdut orice speranta apare in sfarsit acea persoana pe care ai asteptat-o toata viata.

Majoritatea oamenilor se complica atunci isi stabilesc anumite termene. Sigur s-a intamplat sa aveti in anturajul vostru prieteni sau cunostinte care spun ca la varsta de 25 de ani se vor casatori, iar pana la 28 de ani vor avea deja 3 copii.

Si cu toate ca suna a fi planuri de viitor acestea ajung sa fie destul de incerte odata cu trecerea timpului. In acest caz cel mai intelept lucru pe care oamenii pot sa il faca este sa lase timpul sa decida, exact am precizat mai sus.

De cele mai multe ori se intampla sa avem niste ganduri fixe despre un anumit subiect, iar anul viitor acestea sa se schimbe sau chiar subiectul respectiv sa ne fie pana la urma indiferent. In final, casatoria este o etapa din viata si avem dreptul sa o parcurgem sau nu, deoarece nu este absolut nimic rau in a te casatori si a fi fericit la fel cum nu este nimic rau in a nu te casatori si a fi la fel de fericit.