Cateva lucruri despre jucarii si siguranta copiilor

717

Jucăriile și jocurile ofera o sumedenie de modalitati de distracție si de petrecere a timpului liber, pentru copii și adulți. Indiferent daca cei mici lucrează la un puzzle, se joacă cu blocuri de construcție sau chiar își inventează propriile jocuri, iată câteva sfaturi despre siguranța „jocurilor” care să îi ajute să se pazeasca de accidente, incidente sau pericole și… in acelasi timp, sa se bucure de tot ceea ce fac. 

Statistici despre siguranța jucăriilor

În 2016, 174.100 de copii cu vârsta sub 15 ani au fost îngrijiti in secțiile de urgență pentru răni cauzate de jucării. Este vorba de 477 de copii în fiecare zi. Aproape jumătate dintre cei răniți erau copii de 5 și mai mici.

Cele mai importante sfaturi despre siguranța jucăriilor

  1. Luați în considerare vârsta copilului atunci când achiziționați o jucărie sau un joc, oricare ar fi acesta. Citiți cu mare atentie instrucțiunile și etichetele de avertizare pentru a vă asigura că jucăria este potrivită pentru micutii vostri. Daca primiti o jucarie (ca si cadou) ce nu se potriveste inca celui mic, asteptati ca acesta sa creasca si sa atinga pragul de varsta recomandat inainte de a i-o inmana.
  1. Verificați si alocati-va cat timp este necesar pentru a vă asigura că nu există părți mici sau alte pericole potențiale de sufocare înainte de a incepe sa cumparati sau sa introduceti in joaca micutului o anume jucărie (indiferent de faptul ca este la moda sau de reducerea de pret afisata in magazin).
  1. Sortati jucăriile în funcție de vârsta recomandata de utilizare și fiti mereu vigilenti in ceea ce priveste piesele mici de joc. Explicatia? Acestea pot reprezenta un pericol de sufocare pentru copiii mici. De asemenea, jucăriile destinate copiilor mai mari pot reprezenta un risc pentru frații mai mici, curioși. Asadar, acordati acelasi nivel de atentie indiferent ca aveti unul sau mai multi copii.
  1. Folosiți o coș sau o cutie (ori un alfel de recipient sigur pentru cei mici) pentru a stoca jucăriile când timpul de joaca se termină. Asigurați-vă ca respectiva metoda de depozitare nu are găuri sau balamale care ar putea prinde degetele mici (sau parti ascutite sau nesigure).

Aflați mai multe

Aceste sfaturi de top vă pot ajuta să începeți cautare jucariilor perfecte – va recomandam magazinul online cu jucarii pentru copii Kizo. Tot aici, in sectiunea de blog, puteti afla mai multe despre siguranța jucăriilor și despre cum să vă protejați copilul.