Cum scapam de praful din locuinta

1069

Unul dintre cele mai enervante lucruri si in acelasi timp toxice este praful, care ne da mari batai de cap, mai ales atunci cand se depune pe mobilier si imbracamine. Despre acesta se spune, ca este de fapt o particula care se imprastie din pielea moarta a omului si in cel mai bun caz poate fi eliminat fie prin curatenie zilnica sau un aspirator pentru praf.

In ceea ce priveste curatenia, este de bine stiut faptul praful se sterge intotdeauna ultimul, indiferent de locul unde acesta s-a depus. Asadar, daca aveti de gand sa indepartati mai intai praful si apoi sa maturati, din start o sa luati munca de la capat. Fie ca este vorba despre covor, parchet sau orice alt gen de podea praful se afla imprastiat in mii si mii de particule daunatoare.

Dupa curatarea cu matura sau de cele mai multe ori cu aspiratorul se poate trece la stergerea prafului de pe mobila si geamuri, iar in final schimbarea lenjeriilor de pat si impachetarea hainelor in dulap daca este cazul.

O alta metoda prin care putem scapa de praf sau cel putin sa il reducem este deschiderea tuturor ferestrelor din locuinta cat mai larg posibil timp de cel putin o ora. Astfel, aerul curat va patrunde in interiorul camerelor si se va risipi cat mai repede.

Aerisirea locuintei este primordiala de doua ori pe zi, putand fi facuta dimineata si in mod special seara inainte de somn, avand rolul de a inspira si respira intr-un mediu curat.

De asemenea, pentru a scapa de praf este recomandat sa nu existe in locuinta un depozit de lucruri inutile. Cu totii detinem obiecte pe care cu siguranta le-am folosit numai o data sau in cel mai rau caz deloc si am uitat sa scapam de ele. Prin urmare toate lucrurile nefolosite si irelevante ar trebui scoase din mobila, birouri sau din locurile unde se afla, deoarece si ele raspandesc in aerul din locuinta foarte multe particule de praf.

Cu cat casa este mai goala, cu atat si praful va fi mai putin. Este indicata chiar amenajarea unei mobile cat mai putine, deoarece peretii la fel ca si oamenii au nevoie sa respire.

Un rol esential il joaca si produsele folosite pentru stergerea prafului. In general, oamenii apeleaza la spray-urile de mobila, insa acestea nu se dovedesc intotdeauna utile. Totusi, exista un truc pentru a scapa intr-un mod eficient de praf si anume folosirea servetelelor umede.

Acestea absorb stratul de praf intr-un mod instant, in special de pe mobila, dar nu trebuie sa contina foarte mult alcool, deoarece vor produce urme.

Dupa utilizarea servetelelor se poate aplica ulterior si spray-ul pulverizat pe un material de sters curat pentru a da un plus de stralucire mobilei si pentru a oferi un miros placut camerei.