Izolarea cu celuloza Steico – darul naturii pentru veri mai plăcute

49

Cu izolatia din celuloză, caldură rămâne afară, iar răcoarea și sănătatea …în casă

Menținerea unui climat confortabil

Adevărul este că climatul nostru se schimbă. Numărul așa-numitelor „zile tropicale” s-a înmulțit în ultimii ani. Materialele izolante din fibre de lemn naturale ajută interiorul caselor  să rămână plăcut și răcoros, fără a fi nevoie de un sistem de climatizare scump.

Camerele de la mansarda tind să sufere de supraîncălzire în timpul verii, ca urmare a faptului ca soarele bate direct pe suprafața acoperișului. Aici materialele izolante din fibre de lemn (celuloza) naturale ale STEICO pot prezenta avantaje considerabile. Caracterizate printr-o greutate mai mare decât fibra de sticlă, izolațiile pe bază de petrochimie sau minerale se pot opune radiației de căldură pentru mult mai mult timp. Căldura zilnică este reținută în orele mai reci de seară. Investigațiile independente arată că, prin folosirea materialelor izolatoare din fibră de lemn, numărul de zile cu temperaturi interne neplăcut de ridicate poate fi aproape înjumătățit.

O viață sănătoasă în condiții extreme

Oricât de plăcută este vara, cu toții ne simțim inconfortabili la temperaturi tropicale, in propria casa.

Izolația STEICO garantează că în zilele fierbinți climatul intern al casei ramane confortabil – fără aer condiționat scump.

Stiai ca …   La scară globală se folosește mai multă energie pentru păstrarea clădirilor rece decât pentru a le încălzi?   Însă soluția poate fi atât de simplă! Cu izolațiile naturale din fibre de lemn STEICO puteți economisi atât din punctul de vedere al sistemului scump de aer condiționat, cât și a costurilor de încălzire iarna.

Cum îți protejezi casa de caldură, vara? O explicație mai detaliată, dar necesară

Camerele de la mansardă (sau podurile) sunt deosebit de sensibile la temperaturile crescute din lunile de vară. Acest lucru se datorează nu doar izolațiilor nepotrivite, ci deseori și capacității reduse de stocare termică a structurii clădirii.

În termeni simpli: cele mai multe case deja construite nu pot rezista la afluxul de căldură din timpul lunilor de vară. Căldura are o cale mai mult sau mai puțin liberă în clădire.

Soluția este utilizarea materialelor de construcție cu o capacitate ridicata de depozitare termica  – precum izolațiile STEICO. În miezul zilei fierbinte și după-amiaza, acestea absorb căldura și acționează ca un „tampon” care întârzie progresul încălzirii. Dacă această căldură este stocată și eliberată într-un anumit interval de timp ea poate deveni un aflux de căldură pozitiv, în serile cu temperaturi mai reci. Există, de asemenea, măsuri suplimentare care pot îmbunătăți protectia împotriva caldurii verii: Obloanele în zona cu ferestre  sau o circulație a aerului diferită poate face diferența.

Împreună cu izolatiile STEICO ce ofera o capacitate ridicata de stocare termica chiar și camerele de la mansardă pot avea un climat sănătos și confortabil.

Alegerea corectă a izolației este vitală pentru eficiența unei anumite construcții. Esențiale pentru o protecție eficientă împotriva căldurii de vară sunt izolațiile care demonstrează un timp de transfer de temperatură foarte lent sau, altfel spus, sunt cât mai reduse posibil ca difuzivitate termică.

Pe lângă faptul că oferă o izolare termică ridicată, aceste materiale oferă o conductivitate termică scăzută precum, o densitate mare și o capacitate termică specifică ridicată. Materialele mai dense, precum oțelul, de exemplu, sunt slabi izolatori deoarece au o conductivitate termică ridicată. Izolațiile STEICO au un raport ideal de conductivitate termică scăzută și o combinație de densitate mare și capacitate termică specifică ridicată și, prin urmare, produc o difuzivitate termică foarte mică.

Pentru comparatii tehnice detaliate și pentru o oferta de izolatii cu celuloza STEICO pentru casa, contactați acum Izolatiinaturale.ro!