Magia hainelor – cum te imbraci ca sa-ti mearga bine?

86

Ce legatura poate fi intre haine si starea de spirit ? Exista un motiv pentru care tindem sa purtam tinute mai simple atunci cand avem o zi libera, este teoria rolului, spun specialistii fashion.Aceasta teorie

inseamna ca te imbraci pentru postura pe care doresti sa o arati. Daca nu ai inspiratie in a alcatui un ansamblu vestimentar, vei decide emotional ce sa porti. In loc sa lasam emotiile sa ne orienteze tinutele, putem selecta tinute strategice care ne-ar putea influenta starea de spirit in directia pe care o dorim. Tinutele vestimentare pot avea un impact subtil, dar semnificativ asupra comportamentului si starii de spirit.

Specialistii spun ca impactul pe care hainele il au asupra comportamentul uman cu cel pe care il are muzica. Diferite tipuri de muzica influenteaza modul in care te vei comporta, felul in care simti emotiile Acelasi lucru se poate spune despre hainele noastre: „Putem folosi imbracamintea pentru a ne imbunatati starea de spirit”.

Iata ce piese vestimentare pot influenta starea ta de spirit.

Costume formale

Daca esti in cautarea unui impuls de putere, poarta o tinuta potrivita pentru un interviu de angajare. Intr-un studiu din 2015, profesorul de psihologie Abraham Rutchick si echipa sa au descoperit ca tinutele mai formale modifica modul de a gandi. Le-a cerut participantilor la studiu sa se prezinte cu doua tinute: una pe care ar purta-o la cursuri si alta la un interviu de angajare. Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca atunci cand au purtat tinute mai formale, subiectii au avut o imagine de ansablu mai clara. “Este un efect subtil, dar cred ca este real”, a spus Rutchick.

Haine sau accesorii cu valoare sentimentala

Hainele, accesoriile cu valoare sentimentala pot fi, de asemenea, eficiente. Mai ales parfumul. Conform unui articol din 2016, publicat in Brain Science, „amintirile declansate de mirosuri sunt mult mai intense” decat cele declansate de alti factori. Fiindca o anumita parte din creier se „activeaza”, oamenii sunt transportati in timp la locul initial in care au capatat amintirea repectiva.

Talismanele purtatoare de noroc

Si purtarea de talismane norocoase ajuta la imbunatatirea starii de spirit. In urma unui studiu, s-a dovedit ca persoanele care au purtat astfel de talismane au fost mai eficiente decat cele care au renuntat temporar la ele.

Tinutele confortabile

Hainele care te fac sa te simti confortabil, au culori care te linistesc si care iti pun in evidenta trasaturile, te vor ajuta sa ai un mood mai bun. La fel si cele datorita carora ai primit complimente.