Paraul Rece – o statiune montana cu potential de dezvoltare

458

Statiunea Paraul Rece este o componenta a orasului Predeal si se afla la doar 8 kilometri de acesta. Cu toate ca nu este foarte renumita in randul turistilor romani, este o locatie cu foarte mult potential de dezvoltare. Singurul impediment este faptul ca nu exista un mijloc de transport in comun, iar in cazul persoanelor care aleg acest loc ca si destinatie de vacanta au nevoie de o masina personala pentru a putea vizita imprejurimile

De cativa ani, aceasta statiune este pusa la dispozitia studentilor in cadrul taberei de vara, motiv pentru care in trecut era cunoscuta sub numele de Statiunea Tinerilor, dar odata cu trecerea timpului aceasta si-a pierdut semnificatia.

In ceea ce priveste atractiile turistice statiunea in sine nu detine obiective interesante de vizitat, insa se poate lauda cu o drumetie interesanta de aproximativ o ora sau doua de mers numita Cabana Trezi Brazi. De asemenea, peisajul muntilor inalti si a vegetatiei care se afla la tot pasul ofera turistilor momente cu adevarat relaxante. Aceasta merita sa fie vizitata in special in timpul verii, deoarece aerul si soarele sunt total diferite intr-o zona de munte.

Nimic nu este mai placut decat sa iti petreci timpul intr-un mediu curat si plin de viata. Acest loc este ideal pentru oamenii care cauta o doza de sanatate si in acelasi timp isi doresc o evadare din viata cotidiana. Deoarece statiunea se afla doar la cativa kilometri de Predeal, turistii au posibilitatea de a vizita si alte orase precum Sinaia sau Brasov. De asemenea, cei care isi doresc sa admire intregul peisaj al muntilor, in timpul verii pot urca la Cota 1400 cu telecabina.

In principiu statiunea detine un potential foarte ridicat de dezvolare, deoarece este pozitionata chiar in mijloc naturii, insa din pacate investitorii inca nu au luat-o in considerare. Mijlocul de transport in comun ar trebui din nou reintrodus, deoarece in trecut acesta exista de doua ori pe zi, si de asemenea ar trebui sa se insiste pe partea de promovare.

As alege aceasta statiune si in timpul iernii, deoarece partiile sunt extrem de mari, iar majoritatea pensiunilor si hotelurilor din zona, ofera servicii de calitate.

La aceasta destinatie poti ajunge foarte usor cu trenul, in special pe ruta Bucuresti-Predeal unde calatoria nu dureaza mai mult de doua ori. Cum am spus si la inceput ideal este sa vii cu masina personala, deoarece neexistand transport tariful unui taxi din Predeal pana in Paraul Rece ajunge undeva la 35 de lei. Dar in ciuda acestor inconveniente, trebuie vizitata cel putin o data.