Remedii impotriva indigestiei

540

Indigestia este una dintre cele mai frecvente probleme cu care oamenii se confrunta atunci cand nu au o alimentatie echilibrata. Acest dezechilibrul apare fie din cauza nerespectarii meselor principale ale zilei sau fie din cauza consumului unor alimente de genul semipreparatelor sau tip fast food.

Pentru tratatea starii de indigestie exista numeroase remedii, insa in functie de gravitatea cu care aceasta se manifesta asupra organismului trebuie alese cele mai potrivite.

In cazul unui inceput usor de indigestie se recomanda consumul de ceai de menta sau sunatoare. Este recomandat ca preparea ceaiurilor sa fie facuta din flori, ci nu din pliculete, deoarece bautura va fi mai concentrata si va actioneaza intr-un mod mai eficient. Menta si sunatoare sunt ideale pentru ameliorarea durerii de stomac, pentru ca de obicei acesta este primul simptom care apare atunci cand indigestia se declanseaza. De asemenea, starile de voma pot reprezenta un alt simptom al indigestiei, si pot fi calmate mai mult cu ajutorul ceaiului de menta.

Regimul este un alt remediu indicat in cazul acestei probleme, mai ales daca cauza principala a indigestiei este consumul exagerat de alimente daunatoare.

Astfel, in timpul regimului, alimentatia zilnica se va rezuma la mancaruri usoare precum supa, legumele fierte, fructele cu o textura usoara si putina carne de pui. Acestea trebuie consumate pana in momentul in care stomacul isi va reveni din starea de rau, insa ar trebui pastrate in alimentatie, deoarece au rolul de a forma echilibrul florei intestinale.

In situatiile in care indigestia nu dispare in cateva zile dupa aplicarea acestor remedii, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa mergi la un medic specialist, deoarece  exista si posibilitatea sa fi luat o bacterie ascunsa in mancare. In acest caz vei avea nevoie de un tratament pe masura si refacerea va dura o perioada mai lunga. Infectarea stomacului cu o bacterie prezenta in produsele alimentare a inceput sa devina din ce in mai intalnita, din cauza neglijentei producatorilor care le comercializeaza, dar in acelasi timp si a oamenilor, pentru ca prefera produsele de calitate inferioara la preturi mici.

Pentru evitarea indigestiei nu ar trebui consumate produse pe care le cunoastem ca fiind nocive pentru stomacul nostru sau care contin o sumedenie de alergeni. In cele din urma, mancarea gatita acasa ramane cea mai buna alegerea atunci cand vine vorba de servirea meselor, deoarece este preparata intr-un mod sigur si sanatos cu ingredientele care se afla in bucataria noastra. Mai mult de atat, nutritionistii recomanda consumul de alimente naturiste si renuntarea la consumul de alimente congelate precum legumele, pestele sau orice alt tip de carne.