Reteta zilei: Prajitura Pavlova cu fructe

177

Pavlova este un desert pe bază de bezea numit după balerina rusească Anna Pavlova. Este un desert cu bezea cu o crustă crocantă și moale, ușor în interior, de obicei completat cu fructe și frișcă.

Desertul se crede că a fost creat în onoarea dansatoarei în timpul sau după unul dintre turneele sale în Australia și Noua Zeelandă în anii 1920 . Naționalitatea creatorului său a fost o sursă de conflict între cele două națiuni timp de mai mulți ani. Desertul este un fel de mâncare popular și o parte importantă din bucătăria națională atât din Australia cât și din Noua Zeelandă și, cu rețeta sa simplă, este frecvent servit în timpul mesei de sărbătoare. Este un desert cel mai identificat cu ora de vară și mâncat popular în acea perioadă inclusiv în perioada de Crăciun; cu toate acestea, acesta este, de asemenea, consumat tot anul în multe case din Australia și Noua Zeelandă.

Pavlova este simplu de realizat prin baterea albusurilor de ou (și un praf de sare) la o consistență foarte rigidă, adăugându-se treptat zahăr înainte de a se adauga oțet sau alt acid (de exemplu, cremă de tartru sau suc de lămâie), făină de porumb și uneori esență de vanilie și apoi se coace lent amestecul, similar cu bezeaua.

Pavlova are o cochilie exterioară crocantă și crocantă, și un centru moale, umed, asemănător cu un marshmallow, spre deosebire de bezea care este de obicei solidă în întregime. S-a sugerat că adăugarea fainii de porumb este responsabilă pentru centrul cremos al prajiturii

Consistența deosebita face ca Pavlova să fie semnificativ mai fragilă decât bezeaua. Deoarece pavlova este renumită pentru dezumflare dacă este expusă aerului rece, atunci când gătitul este complet, este lăsata în cuptor să se răcească complet înainte de deschiderea ușii cuptorului.

Pavlova este decorata în mod tradițional cu un topping de frișcă și fructe moi proaspete, cum ar fi kiwi, fructul pasiunii și căpșuni.