Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump!

283
Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/Shutterstock (10434333bm) Donald Trump, Sauli Niinisto. President Donald Trump speaks during a meeting with Finnish President Sauli Niinisto in the Oval Office of the White House, in Washington Trump, Washington, USA - 02 Oct 2019

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui american şi altor 35 de oficiali americani, cu privire la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a cerut ajutorul Interpolului pentru a pune în executare mandatul, a anunţat luni procurorul Teheranului, Ali Alqasimehr, citat de agenţia iraniană de presă Fars, relatează Reuters.

Statele Unite l-au asasinat pe Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, într-un atac cu un avion fără pilot (dronă) la 3.01.2020, la aeroportul din Bagdad.

Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani că se află în spatele unor atacuri ale unor miliţii proiraniene vizând forţe americane aflate în regiune.

Mandatele au fost emise în baza unor acuzaţii de crimă şi terorism, precizează Alqasimehr.

Iranul a cerut Interpolului să emită ”notiţe roşii” cu privire la Trump şi alţi oficiali acuzaţi de faptul că au participat la asasinarea lui Soleimani, a precizat procurorul de caz.

Din acest grup fac parte oficiali civili şi militari, a anunţat Alqasimehr, fără să prezinte detalii.

Iranul va continua să facă demersuri în acest sens după ce Trump pleacă de la Casa Albă, a mai precizat procurorul.

Asasinarea lui Soleimani a adus Iranul şi Statele Unite pe marginea prăpastiei unui război, după ce Iranul a lansat, câteva zile mai târziu, rachete de croazieră vizând ţinte americane în Irak.