Liviu Dragnea continua lupta in instanța pentru dizolvarea PSD

95

Liviu Dragnea își continua lupta in instanța pentru dizolvarea partidului pe care nu de mult îl susținea. Deși se afla in închisoare acesta susține dizolvarea partidului PSD folosindu-se chiar de condamnarea din dosarul angajărilor fictive.

Liviu Dragnea, fostul lider al partidului social democrat(PSD), a primit refuzul primei Instanțe, Tribunalul Bucuresti, dar a contestat decizia primită la Curtea de Apel.

Mai exact, Liviu Dragnea susține ca dacă el a greșit se presupune ca partidul PSD Teleorman și implicit întreg partidul a făcut acest lucru.

Acesta se foloseste de condamnarea din dosarul angajărilor fictive și găsește plauzibil faptul ca dacă PSD Teleorman a menținut angajările ce au dus la pedepsirea lui, înseamnă ca și partidul a luat partea la aceasta acțiune ce a sfârșit cu închiderea lui.

Astfel, fostul lider al partidului susține ca PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcției pentru Protecția Copilului deoarece le-a păstrat pe cele doua angajate in acte.

Mai mult, la Congresul la care Viorica Dancila a fost aleasa lider al partidului social democrat, înlocuindu-l astfel pe Liviu Dragnea, au fost participanți și membrii PSD Teleorman, iar acest lucru face ca pentru Liviu Dragnea sub semnul intrebarii validitatea acelui vot, conform spuselor acestuia.

Avocații susțin însă ca acuzațiile lui Liviu Dragnea sunt in zadar caci doar Ministerul Public poate solicita dizolvarea unui partid. Persoanele fizice nu pot face acest lucru indiferent de motivele și acuzațiile pe care le prezintă.

Totodata, argumentele fostului lider nu ar avea temei, conform avocaților ce explica faptul ca prin aceasta acțiune Dragnea își atribuie intr-un mod abuziv drepturi de procuror având in vedere faptul ca doar un procuror poate sa facă o solicitare de genul acesta in instanța.

Mai exact refuzul venit din partea Tribunalului Bucuresti a precizat ca temele legale pentru dizolvarea partidului sunt inexistente deoarece in dosarul de condamnare al acestuia nu a fost constatat partidul social democrat Teleorman a încălcat legea.

Liviu Dragnea a depus o sesizare in care invoca dizolvarea partidului însă aceasta a fost respinsă, in data de 9 August.

Prin aceasta acțiune Tribunalul Bucuresti a confirmat noua conducere a partidului.