Ce puteti face pentru a combate dezordinea din camera copilului

744

Pentru multi parinti dezordinea din camera copilului este o problema destul de mare cu care se confrunta des. Dezordinea din camera celui mic este asadar un subiect destul de frecvent intalnit. Acest subiect este unul important cu care fiecare parinte se confrunta. Unii sunt de parere ca aceasta lupta nu poate fi castigata, dar cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care orice parinte le poate face, astfel incat sa lupte cu dezordinea provocata de cel mic.

De multe ori, copilul este receptiv atunci cand vine vorba despre strangerea jucariilor. Cu toate acestea mai sunt si situatii cand cel mic poate fi mai incapatanat. Uneori este nevoie ca parintii sa-i construiasca celui mic o camera in care el sa se distreze si sa fie asadar mai usor de curatat. Va puteti crea o serie de reguli pe care cel mic sa le urmeze. De exemplu, jucariile pot sta pe jos o perioada si ulterior asezate frumos in cosurile speciale pentru depozitare jucarii. Iar hainele ar trebui sa fie puse mereu in dulap sau in cosul de rufe. De asemenea, imediat ce s-a terminat un anumit joc, este recomandat ca acest joc sa fie pus la loc.

O data pe an, puteti face curatenie si sa aruncati tot ceea ce este stricat. De asemenea, este si o idee foarte buna sa donati din jucariile copilului atunci cand el nu le mai foloseste. Puteti face aceste lucruri cu copilul, astfel incat sa-l responsabilizati mai mult. Aruncati ambalajele pe care copilul le tine ca amintire, masinutele fara roti, plusurile cu care nu se mai joaca, dar si jocurile sau diversele puzzle-uri. Veti vedea ca nu va va fi greu sa renuntati la o multime de lucruri inutile din camera celui mic.

Este o idee foarte buna sa icnercati un alt sistem de organizare. Procedand in acest fel, il veti putea implica si pe el. Nu este o idee buna sa recompensati financiar copilul atunci cand isi face ordine in camera. Ar fi o idee mai buna sa-l invatati si pe cel mic cum sa-si mentina curatenia in cammera. Veti vedea ca daca veti proceda in acest fel, el se va bucura mult, iar a face curat in camera va devine un atomatism pentru ca nu va mai lasa murdaria sa se adune. Ideea principala este sa va organizati cat mai bine locurile unde veti pune obiectele celui mic. Acestuia ii va fi mult mai usor sa gaseasca aceste obiecte si astfel se va mentine si curatenia mai bine.