Festivalul National de Teatru-un eveniment care nu trebuie ratat

92

In perioada 18-27 septembrie la Bucuresti se desfasoara Festivalul National de Teatru, care a ajuns la editia cu numarul 29 in cadrul acestui an. Directorul acestui frumos eveniment este criticul de teatru Marina Constantinescu si de asemenea pentru al cincilea an la rand festivalul are loc sub autoritatea presedintelui Romaniei, deoarece este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, impreuna cu primaria capitalei.

Mai mult de atat, festivalul este dedicat anul acesta celebrarii celor 30 de ani de la schimbarea care s-a produs in luna decembrie din anul 1989, cand tara noastra a fost eliberata de regimul comunism si a devenit o parte din harta democratica a lumii.

Motto-ul pe care organizatorii l-au atribuit festivalului se potriveste perfect cu tematica acestuia, deoarece este numit ,,Clipa magica a Istoriei.’’ Iubitorii de cultura si nu numai, deoarece teatrul este o arta la care ar trebui sa participe toti oamenii indiferent de varsta, se vor bucura timp de zece zile de o suita de spectacole care de care mai interesante. Prin urmare, celor 41 de productii nationale care au fost realizate in perioada 2018-2019, li se vor alatura patru spectacole de origine straina, care vor curpinde atat teatru, cat si dans si care vor fi interpretate pe scenele celor mai importante teatre aflate in parteneriat din Bucuresti.

De asemenea, se va desfasura si un program unic de genul conferintelor, dezbaterilor, expozitii, proiectii de film si chiar workshop-uri, cu scopul de a imbogati portofoliul festivalului.

Un astfel de eveniment este un lucru imbucurator pentru Romania, deoarece promovarea culturii influenteaza intr-un mod pozitiv oamenii care prefera sa ia parte la un eveniment special si sa fie surprinsi intr-un mod placut cu prestatiile unor actori de elita. Evenimentele de acest gen ar trebui sa fie organizate in numar cat mai mare, ci nu o singura data pe an, deoarece Romania are nevoie de o schimbare care sa contribuie la cresterea nivelului de intelectualitate.

Cei care nu au fost pana acum la o piesa de teatru, nu ar trebui sub nicio forma sa rateze acest festival de mare amploare, mai ales daca locuiesc in Bucuresti. Timp de mai bine de o saptamana, pot lua parte la diverse activitati pline de distractie, romantism si multa emotie. Este adevarat ca teatrul poate fi inteles numai de persoanele care ii descopera cu adevarat profunzimea si carora le face placere sa fie spectatorii unei lumi de poveste, deoarece teatrul afiseaza o viata diferita, de cele mai multe ori cu personaje remarcabile si plina de enigma.

cu adevarat profunzimea si carora le face placere sa fie spectatorii unei lumi de poveste, deoarece teatrul afiseaza o viata diferita, de cele mai multe ori cu personaje remarcabile si plina de enigma.