Insomniile sau cum nu poti dormi din cauza stresului

1136

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu o perioada plina de insomnii, in special in timpul noptii. Se pare ca aceste insomnii sau mai bine zis cum nu poti dormi din cauza stresului, apar atunci cand atat fizicul cat si psihicul au ajuns intr-un punct in care au nevoie de un repaus, si cele mai multe ori chiar o regasire a sinelui.

Despre stres se spune ca este declansatorul tuturor bolilor, iar insomnia face parte din categoria efectelor produse de acest factor negativ. In general, stresul apare prin prisma celor doua vieti pe care un om le poseda si anume viata personala si cea profesionala. Facand o comparatie intre cele doua se pare ca cea castigatoare este viata profesionala, deoarece problemele de la locul de munca se imprima intr-un mod mult mai puternic in psihicul unui om, fiind amplificat in cele din urma si de problemele de natura personala.

Astfel, in momentul in care nu mai putem dormi, creierul nostru functioneaza la foc continu, deoarece incercam intr-un mod atat constient cat si inconstient sa gasim o rezolvare a grijilor precum si a nemultumirilor care ne apasa.

Deseori se intampla sa nu acordam atentie insomniei, considerand ca acest fenomen este normal sa se intample, insa atunci cand devine prezent pe o lunga durata de timp este necesar luarea de masuri.

Fie putem apela la un medic specialist precum un psiholog sau psihiatru, fie ne putem trata de unii singuri prin apelarea la metode naturiste de genul ceaiurilor sau suplimentelor alimentare, aceste solutii fiind alese in functie de gravitatea insomniilor. De cele mai multe ori poate fi vorba si de o afectiune la nivel de organism, dar care nu a prezentat niciun fel de simptom pentru care ar trebui sa ne facem griji. In acest caz un set de analize complete este ideal pentru detectarea oricarui tip de problema de sanatate.

In ceea ce priveste insomniile cel mai important lucru de stiut este ca niciodata nu ar trebui sa incepem un tratament prin simpla noastra alegere, ci doar la recomandarea unui specialist. Un numar foarte mare de oameni sunt de parere ca somniferele se pot lua fara prescriptie medicala, insa adevarul este cu totul altul. Exista posibilitatea ca organismul sa aiba reactii adverse, deoarece medicamentele nu sunt cele mai potrivite.

Astfel, cel mai bun lucru pe care il putem face cand ne confruntam cu o asemenea situatie este sa cerem ajutorul atat familiei, cat si unui specialist. Intr-o perioada de genul acesta, suportul din partea apropiatilor este important, iar indepartarea de lucrurile care ne distrug linistea este cea mai intelepta decizie pe care o putem lua.