Povestea lui Michelle Obama-o biografie motivationala

405

Exista foarte multe persoane care se intreaba oare cum este sa fii sotie de presedinte si se gandesc probabil cat de norocoasa este aceasta ca duce o viata lipsita de griji. Astfel, in cartea pe care Michelle a lansat-o anul trecut, aceasta isi povesteste intreaga viata incepand cu perioada copilariei si terminand cu sfarsitul mandatului de presedintie a sotului ei.

O biografie motivationala si plina de incarcatura emotionala sunt cuvintele care descriu cel mai bine aceasta carte pe care am citit-o cu sufletul la gura. Drumul catre succes nu a fost deloc usor, deoarece aceasta a facut numeroase schimbari curajoase pentru a-si da seama ceea ce o face cu adevarat fericita si in acelasi timp a suferit si pierderi semnificative, precum decesul tatalui ei si a unei prietene foarte bune din timpul facultatii.

Ceea ce m-a surprins foarte mult intr-un mod placut a fost modestia de care aceasta a dat dovada de fiecare data si pe care a pastrat-o chiar si in momentul in care sotul ei a devenit presedinte. Acesta a fost un prilej prin care Michelle a putut sa contribuie la bunastarea femeilor din America, deoarece le-a acordat sprijin in problemele sociale, in special sotiilor militarilor. Chiar daca sunt doar niste cuvinte scrise, printre randuri am putut descifra o poveste reala, si mai mult de atat un exemplu pentru foarte multe femei.

In ceea ce priveste relatiei ei cu Barack, aceasta nu a ascuns nimic despre nemultumirile din timpul campaniei. Un cuplu cu personalitati puternice care a rezistat, in ciuda zvonurilor, conflictelor si chiar a atacurilor puternice. Barack a recunoscut de fiecare data, chiar si in mod public sustinerea si intelegerea pe care a primit-o din partea lui Michelle si a celor doua fiice, deoarece cu toate ca acestea erau foarte mici, atunci cand el a devenit presedinte au asimilat foarte repede aceasta schimbare majora si s-au bucurat de mutarea la Casa Alba.

Daca am invatat ceva din biografia lui Michelle Obama, este faptul ca niciodata nu trebuie sa iei parte la un lucru care nu te face fericit. Fiind absolventa a facultatii de drept, aceasta a ajuns in cele din urma sa isi gaseasca un job in cadrul unei firme de avocatura, insa timpul i-a demonstrat ca aceasta arie nu este de fapt visul ei. In schimb, intamplarea a facut sa il cunoasca pe Barack, deoarece acesta a venit ca si stagiar in cadrul aceleasi firme, urmand ca ea sa il aiba in responsabilitate. Mai departe a inceput o frumoasa poveste de dragoste care continua si astazi.

O consider una dintre cele mai frumoase biografii nu pentru ca este scrisa de fosta doamna a Statelor Unite, ci pentru ca este povestea unei femei de culoare curajoase care nu s-a nascut intr-o familie bogata si a reusit sa aiba totul de-a gata multi ani mai tarziu, pentru ca a muncit de una singura. Povestea ei este o biografie inspirationala si motivationala, deoarece poate fi povestea fiecaruia dintre noi.