Strangerea de mana sau cum iti dai seama daca cineva este de incredere

206

De obicei strangerea de mana este un gest facut de persoanele masculine, deoarece este considerat salutul care are loc intre barbati, dar nu in mod exclusiv, pentru ca totodata poate fi pus in practica in momentul in care faci cunostiinta cu o persoana noua, indiferent de genul acesteia, fiind considerat o regula din Codul Bunelor Maniere.

Dincolo de acest lucru, in prezent strangerea de mana are si o semnificatie de natura psihologica, deoarece in functie de modul in care este realizata, aceasta poate dezvalui in mod inconstient cat de multa incredere poti avea intr-un om. Astfel, mai jos se gasesc o serie de caracterizari bazate pe strangerea de mana.

O strangere de mana foarte puternica, brutala am putea spune, reflecta comportamentul unei persoane care este grosolana si totodata care ascunde faptul ca nu este sigura pe sine, exprimandu-si aceasta stare tocmai prin acest mod. Cu totii am avut parte cel putin o data de o astfel de strangere de mana, si cu siguranta a fost un sentiment neplacut.

De asemenea, o strangere de mana slaba si realizata intr-un mod rapid aduce la suprafata un individ slab, insa de data aceasta este o persoana care nu incearca sa ascunda acest lucru, deoarece este resemnat cu el insusi. Mai mult de atat, detine o personalitate care cedeaza foarte repede in fata provocarilor.

O alta strangere de mana este cea in care propria palma a unei persoane este tinuta mai sus decat cea a interlocutorului. Cand are loc o asemenea strangere de mana, persoana in cauza este o fire care cauta sa domine si sa se impuna intotdeauna in fata oamenilor cu care intra in contact.

Pe de alta parte, atunci cand palma este tinuta sub cea a interlocutorului, inseamna ca persoana respectiva este inclinata spre supunere, avand o ambitie slaba si care poate fi usor influentata.

Cat despre strangerile de mana puternice, energice dar in acelasi timp foarte scurte, acestea exprima comportamentul misterios al oamenilor carora nu le place sa dezvaluie adevarul despre ei insisi.

Insa, cei la care ar trebui sa avem intotdeauna grija sunt oamenii care strang doar degetele interlocutorului. Psihologii spun ca acest lucru indica lipsa de incredere a persoanei respective in semenii sai, precum si evitarea contactelor interumane.

Iar in final, este bine de stiut ca o strangere de mana cu palma transpirata va fi intotdeauna considerata ca fiind nepotrivita, deoarece individul ofera impresia ca este emotiv si nu se poate descurca cu situatiile stresante. Iar in ceea ce priveste o strangere de mana cu palma curbata, aceasta este de cele mai multe ori specifica persoanelor care detin secrete.