Care este diferența dintre internet, și extranet?

1396

Internetul are un impact vast asupra vieții noastre, care ne-a schimbat complet viața. Internetul se situează ca primul loc pentru ca oamenii să caute soluții pentru rezolvarea problemelor și întrebărilor lor.

Internetul este un sistem grupat de rețele informatice interconectate, care utilizează o rețea protocol protocol standard sau rețea de control al transmisiei. Este o rețea globală care poate fi utilizată de utilizatorii rețelei publice, private și organizaționale. Acesta oferă o gamă largă de resurse și informații de informație sub formă de documente și aplicații HTTP (Hyper Text Markup Language) prin intermediul World Wide Web.

Funcțiile comune ale partajării sunt: rețele de e-mail, partajare de fișiere, telefonie și p2p. internetul a transformat în totalitate întreaga profesie a lumii. Canalele TV, companiile celulare, ziarele, cărțile, comercianții cu amănuntul folosesc tehnologia site-ului pentru a-și extinde serviciile. Toate tipurile de comunicări verbale, rețele sociale, cumpărături on-line și servicii financiare sunt efectuate pe internet.

Intranetul este un sistem de rețele de calculatoare în care un sistem organizațional specific permite accesul la informații, servicii de calcul și sisteme de operare între ele prin utilizarea tehnologiei Internet (IP).

Acest termen se referă în principal la rețeaua unei organizații specifice. puteți, de asemenea, spune că o rețea privată.Utilizatorii autentificați ai organizației pot accesa sistemul de baze de date, motoarele de căutare, directorul și pot distribui documente și flux de lucru. Angajații pot face comunicare interactivă în formă de chat, audio și videoconferințe, grupuri și teleconferințe.

Beneficiile intranetului sunt că costurile de dezvoltare și de întreținere reduse apar pe această configurație. Este, de asemenea, un mijloc de mediu prietenos și o partajare rapidă a informațiilor secrete la timp.

Termenul Extranet este legat de Intranet. Extranet este un fel de rețea de calculatoare care permite utilizatorilor externi să acceseze Intranetul organizației. Acest sistem de rețea este folosit în principal pentru scopuri de business-to-business (B2B). Acest sistem permite în principiu utilizatorilor externi ai unei organizații, cum ar fi parteneri, furnizori, furnizori și alți factori interesați, să rămână în legătură cu activitățile organizației.

Informațiile și accesul la date realizate printr-un sistem corespunzător de cont sau de legături. Acesta este cel mai bun sistem de rețea pentru a păstra legătura cu poziția pe piață și pentru a distribui în timp util o cantitate mare de date partenerilor. Mai mult decât atât, realizarea unor noi programe de formare și discutarea cataloagelor produselor cu partenerii pot fi făcute cu ușurință fără a suporta prea mult costul călătoriilor.

Următoarele sunt diferențele dintre Internet, Intranet și Extranet.

Prima diferență dintre toate este o chestiune de disponibilitate. Internetul este un sistem global de rețea și este disponibil tuturor, în timp ce Intranetul și Extranetul sunt disponibile pentru utilizatorii limitați din interiorul și exteriorul organizației.

Intranetul și Extranetul sunt mai sigure decât Internetul, deoarece organizarea unui sistem de rețea Intranet sau Extranet înseamnă că organizația a creat un firewall împotriva celor din afară. Accesarea oricăror informații pe Internet nu este astăzi foarte dificilă.

Publicul larg este utilizatorul Internetului, astfel încât acesta poate fi numit ca rețea publică, în timp ce persoanele și organizațiile de afaceri sunt utilizatorii de Intranet și Extranet și pot fi numiți rețele private.

Internetul poate fi accesat fără a avea un cont de utilizator. În timp ce contul de utilizator este prima condiție importantă în cazul rețelelor Intranet și Extranet.

Internetul nu are politici dure și rapide, în timp ce există o politică de organizare completă în spatele setării Intranet și Extranet.