Secrete pentru a-ti asigura o afacere stabila in transporturi

453

Afacerile din transporturi sunt o parte importanta a economiei. Multi spun ca daca vrem sa testam functionarea economiei, trebuie doar sa verificam daca tirurile circula sau nu pe autostrazi.

Oarecum este adevarat, cand camioanele circula, marfa circula si odata cu ea se dezvolta economia.

Economia si firmele de transport

Chiar daca transportul este doar un serviciu adiacent productiei, fara el produsul nu poate ajunge la destinatie.

Asta confera un mare avantaj tuturor firmelor de transport, acestea sunt o necesitate atata timp cat asigura conditiile optime pentru ca marfa sa ajunga in timp util la destinatie.

Cu toate acestea sunt multe firme de transport care se lupta zi de zi cu supravietuirea. Motivele pot fi multiple dar in general cele mai mari probleme sunt cauzate de lipsa serviciilor de calitate ale acestora.

Regulile sunt clare, o firma de transport este cautata daca:

  • asigura servicii de transport de calitate
  • are preturi accesibile

Aceste doua reguli au foarte multe nuante, motiv pentru care o sa le dezvoltam in continuare.

Ce inseamna servicii de transport de calitate?

Sunt cateva puncte importante pe care trebuie sa le atingem cand vorbim de servicii de calitate. In mare, servicii de transport de calitate se rezuma la livrarea in timp util a marfii fara ca aceasta sa se deterioreze.

Si este adevarat, aici avem esenta transportului de calitate. Cand un producator/importator alege o firma de transport cu care sa colaboreze, acesta este primul aspect de care se tine cont.

Astfel daca o firma de transport vrea sa aiba o reputatie si o imagine buna in nisa transportatorilor trebuie sa lucreze neaparat la acest aspect. Aici impactul vine din experienta de lucru a clientului cu firma importatoare si imaginea generala a acestuia.

Ambele puncte vorbesc de calitatea serviciilor de transport pe care ofera firma repsectiva si cat de mare este satisfactia clientilor.

Doar al doilea aspect care influenteaza alegerea unei firme de transport sunt preturile practicate de acesta. Pretul este un factor important in alegere si multi tind sa aleaga cel mai mic pret insa in cazul unei reputatii proaste a firmei din pacate are un impact mic.

Intretinerea regulata a vehiculelor si reparatii de calitate

Cand un transportator vrea sa ofere servicii de calitate, primul lucru de care trebuie sa tina cont este starea vehiculelor. Cu vehicule bine intretinute se reduce riscul defectiunilor si implicit intarzierea livrarilor. In general inainte de defectiunile grave putem observa diverse semnale.

De exemplu defectiunile la cutiile de viteze de multe ori pot fi observate din timp si astfel reparate inainte ca acesta sa cauzeze probleme. Orice mic semn cum ar fi sa nu intre intr-una din viteze sau zgomote ciudate care apar la schimbarea vitezelor, poate fi un semnal ca trebuie sa trecem pe la un service specializat.

Sunt unele firme specializate in reparatii cutii de viteze cum este si cutiivitezezf.ro care ofera servicii de reparatii pe tot teritoriul tarii. Firmele specializate pe o nisa restransa, in general ofera in general servicii de foarte buna calitate.

Un alt aspect este utilizarea de piese noi de calitate la reparatii, asigurand astfel functionarea cutiei mult mai mult timp dupa reparatie. De exemplu la o cutie daca piesele vechi sunt schimbate cu altele noi, acesta va functiona exact ca o cutie noua dar la un cost mult mai mic.

Exact la fel trebuie sa privim toate tipurile de reparatii de care au nevoie vehiculele. Orice vehicul bine intretinut asigura un flux de lucru continuu, fara intreruperi si fara neplaceri atat pentru firma cat si pentru clienti.

Soferi bine pregatiti

Acest aspect este putin delicat, multi cred ca daca un sofer are cativa ani de experienta, trebuie sa fie un sofer bun. Diferenta dintre un sofer bun si un sofer foarte bun este modul in care conduce.

Nu e destul ca marfa sa ajunga la destinatie, aceasta trebuie sa fie fara deteriorari. Produsele care ajung la destinatie cu deteriorari, pot pierde din valoare pana la 10-20% sau chiar mai mult.

Modul de conducere al soferului influenteaza starea produselor transportate, de aceea este bine ca soferii sa faca periodic cursuri de perfectionare.

Daca tinem cont de reparatiile de calitate si de soferii bine pregatiti, vom putea asigura servicii foarte bune producatorilor sau importatorilor, ceea ce va duce in timp la o imagine foarte buna in domeniul nostru de activitate.